zaterdag 3 mei 2014

prei - rijstquiche

We zijn nog eens de vegetarische toer opgegaan, wat zijn we goed bezig voor Change The World ;-) ! En geloof me, vlees kan je gerust 1 dag per week, of zelfs meer, missen !


Kook 1 zakje - 125 gr rijst volgens de tijd op de verpakking.  Ik heb bruine rijst gebruikt maar dat kies je zelf natuurlijk.
Snij 2 preien (neem wat dikkere) in fijnere stukjes.
Bak 1 vel bladerdeeg blind (volgens de aanwijzingen op de verpakking), zo is het krokanter.
Laat ondertussen al 1/2 zeer fijn gesneden ajuin even bakken in een beetje boter.  Voeg hier de stukjes prei aan toe, roer goed en laat een paar minuten bakken op een niet te hoog vuur.  Roer de prei regelmatig even om.  Kruid dit met honing - mosterdkruiden, ik heb ze niet afgemeten, ik vermoed dat het 1 à 2 koffielepels waren.
Daarna voeg je de gekookte rijst toe aan de prei en bak je deze enkele minuten mee.  Kruid verder met peper.
Klop ondertussen 3 eieren met 200 ml volle room los.
Besmeer het blind gebakken bladerdeeg met graantjesmosterd en leg er het prei - rijstmengsel op.  Verdeel hierover het ei - roommengsel en werk af met geraspte kaas.
Laat dit nog een 20 minuten bakken in de oven (check voor de temperatuur en correcte tijd de verpakking van het bladerdeeg).

Een lekker gerecht, zacht maar met een ietwat pittige nasmaak door de graantjesmosterd.


Wat heb je dus nodig :
  • 1 vel bladerdeeg
  • 2 preien
  • 1 zakje - 125 gr rijst
  • 1/2 ajuin
  • boter
  • honing - mosterdkruiden
  • peper
  • 3 eieren
  • 200 ml volle room
  • graantjesmosterd
  • geraspte kaas
Dit recept komt uit Libelle, en ik heb de honing-mosterdkruiden en geraspte kaas toegevoegd.

SMAKELIJK :-) !

Enne, als je 't zelf maakt graag even een seintje of je 't lekker vond

4 opmerkingen: