donderdag 26 juni 2014

spinaziesalade

Een spinaziesalade met natuurlijk spinazie maar ook avocado en ... aardbeien ! Op het eerste zicht een rare combinatie maar super lekker !




Rooster hiervoor 125 gr pijnboompitten in een anti aanbakpan en laat ze afkoelen.
Was een 150 gr verse spinazie, laat deze even uitlekken en haal er dan de mindere blaadjes van tussen (te lange steeltjes heb ik ook verwijderd omdat ik dat persoonlijk niet lekker vind).
Snij 150 gr aardbeien in 4 en doe deze bij de spinazie in een grote kom.
Verkruimel hierover een 75 gr feta kaas.
Voeg dan de afgekoelde pijnboompitten, 1 in stukjes gesneden avocado, 3 eetlepels olijfolie (extra vergine als je die hebt) en 2 eetlepels wittewijnazijn toe.  Meng alles goed door elkaar ... en je kan aan tafel !

Je kan dit slaatje natuurlijk apart eten, maar ik heb het klaargemaakt bij een stukje kalfsvlees op de BBQ en ook dat is lekker.



Het recept komt uit mijn nieuwe kookboek, en krijgt daar de mooie naam "insalata d'estate".  Je zou het voor die naam alleen al klaarmaken hé ;-) ?


Wat heb je dus nodig :

  • 125 gr pijnboompitten
  • 150 gr verse spinazie
  • 150 gr aardbeien
  • 75 gr feta kaas
  • 1 avocado
  • 3 eetlepels olijfolie (extra vergine)
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
SMAKELIJK :-) !

Enne, als je 't zelf maakt graag even een seintje of je 't lekker vond

1 opmerking: