zondag 6 juli 2014

brownie pizza met rode vruchten

Een tijdje terug vond ik op de blog Zoetrecepten (daar moet je écht eens een kijkje nemen, maar hou wel een servet bij de hand om je kwijl af te vegen ;-)) een recept voor brownie pizza met rode vruchten.  Brownie ... mmmmm, rode vruchten ... mmmmm ...Dit recept werd dus ONMIDDELLIJK opgeslagen op mijn Pinterest.  Het was nu enkel nog wachten op proefkonijnen om ons te helpen proeven ;-).  Ah ja, zo'n hele taart voor ons 2, net iets te veel van het goede toch.  Dus toen we gisteren bezoek kregen, hup, daar was de brownie pizza met rode vruchten !




Eerst maak je hiervoor de brownie pizza (een paar uur op voorhand).  Smelt 275 gr pure chocolade (die je in stukjes doet) samen met 275 gr roomboter (ongezouten) op een zacht vuurtje.
Verwarm de oven ondertussen voor op 180 ° (geen heteluchtoven).
Vet een siliconen bakvorm (doorsnede 28 cm) in met notenolie (of leg bakpapier in een gewone bakvorm).
Neem de gesmolten chocolade / boter van het vuur en meng er 250 gr kristalsuiker, een snufje zout en 1 koffielepel vanille extract door.
Daarna zeef je 150 gr patisseriebloem boven het chocolademengsel en meng je het goed door elkaar.
Voeg hier, 1 voor 1, 4 eieren aan toe en roer tot je een smeuïg, glad mengsel bekomt.
Ik heb hier dan nog 2 x handvol bresilienne nootjes aan toegevoegd maar dit hoeft niet.
Dit beslag giet je in de bakvorm en zet je gedurende 25 minuten in de oven.  Hierna laat je de brownie pizza volledig afkoelen !
Bij het serveren klop je 250 ml volle room samen met 1 zakje vanillesuiker tot stevige slagroom.  deze slagroom verdeel je over de brownie pizza.  Ik heb deze grof aangebracht, in piekjes, niet glad gewreven.
Hierover verdeel je dan de rode vruchten naar keuze (ik nam aardbeien, braambessen en blauwe bessen maar je kan er ook bv frambozen, aalbessen aan toevoegen).

ON-GE-LOOF-LIJK lekker :-) !

Dat dit geen licht en luchtig taartje is, dat had je waarschijnlijk wel al door.  Als vieruurtje heb je zeker voldoende voor 8 personen, serveer je deze na een etentje heb je zelfs genoeg voor 10 à 12 personen denk ik.

Wat heb je dus nodig :

  • 275 gr pure chocolade
  • 275 gr roomboter (ongezouten)
  • 250 gr kristalsuiker
  • snufje zout
  • 1 koffielepel vanille extract
  • 150 gr patisseriebloem
  • 4 eieren
  • 2 x handvol bresilienne nootjes
  • 250 ml volle room
  • 1 zakje vanillesuiker
  • rode vruchten
SMAKELIJK :-) !

Enne, als je 't zelf maakt graag even een seintje of je 't lekker vond


2 opmerkingen:

  1. was erg lekker maar inderdaad zwaar, heerlijk met de bresilienne nootjes bij! Had er voor de versiering ook nog aan de rand op slagroom gestrooid

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Extra versiering, dat zal ook wel leuk presenteren. Ik zou ze eigenlijk nog eens moeten maken, het is al veel te lang geleden !

      Verwijderen