zaterdag 2 augustus 2014

pittige tortilla's met scampi's, kip en salsa

De laatste dagen was het weer lekker warm weer en warm eten smaakt dan toch niet altijd zo goed.  Maar om nu 3 keer per dag koude gerechten te eten, dat vind ik ook weer niet echt super.
Dit recept, uit het nieuwe Delicious magazine, is dan een goede én smakelijke oplossing.  Je hebt het warme van de tortilla's, de kip en de scampi's en tegelijkertijd het frisse van de salsa.


Meng in een kom rasp van 1 limoen, 2 fijn gesneden teentjes knoflook, 2 koffielepels verse geraspte gember, 2 koffielepels komijnpoeder, 1/2 koffielepel chili poeder, een beetje peper, een handvol fijngesneden verse koriander en 4 eetlepels olijfolie.  Meng dit alles goed door elkaar en laat 6 à 8 scampi's per persoon erin marineren.  De scampi's bak je pas op het allerlaatste moment.
Snij 1 dubbele kipfilet en blokjes, die je mooi goudbruin laat bakken.  Doe dan een beetje water bij in de pan en dek af.  Zet het vuur zeer laag, zodat de kip warm blijft en eveneens sappig.
Meng in een tweede kom 1 klein blikje maïskorrels met 1 avocado (in kleien stukjes gesneden), 1 blik - 400 gr kidneybonen, 1/2 fijn gesneden rode ui, sap van 1 limoen, een beetje citroenpeper en 2 à 3 eetlepels olijfolie.  Meng ook dit goed door elkaar tot een salsa.
Verwarm dan een grillpan, bestrijk 4 tortilla's met olijfolie met look en chili en grill ze elk kort aan elke kant tot ze lichtjes kleuren.  Hou de tortilla's warm.  Door olijfolie met look en chili te gebruiken krijgen ook de tortilla's een lekkere, ietwat pittige smaak.
Grill dan de gemarineerde scampi's ook in de grillpan.
Leg een tortilla op een bord, schep er wat salsa en kippenblokjes over, leg er een paar scampi's op en doe er nog wat zure room op.

Met zo'n 2 tortilla's per persoon heb je een goede, zeer smakelijke maaltijd bij warm weer.

Wat heb je dus nodig :

  • 1 limoen (sap en rasp)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 koffielepels verse geraspte gember
  • 2 koffielepels komijnpoeder
  • 1/2 koffielepel chili poeder
  • peper
  • handvol verse koriander
  • 7 eetlepels olijfolie
  • 6 à 8 scampi's per persoon
  • 1 dubbele kipfilet
  • 1 klein blikje maïskorrels
  • 1 avocado
  • 1 blik - 400 gr kidneybonen
  • 1/2 rode ajuin
  • citroenpeper
  • 4 tortilla's
  • olijfolie met look en chili
  • ongeveer 100 gr zure room
SMAKELIJK :-) !

Enne, als je 't zelf maakt graag even een seintje of je 't lekker vond

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen