vrijdag 26 september 2014

landschapswandeling Zammelen

Zammelen is één van die zeer kleine dorpjes in Limburg, waar je door bent voor je het goed en wel beseft.  Eén van die dorpjes waar je bij wijze van spreken in je blote kont midden op straat kan gaan staan en niemand die het zou zien.  Eén van die dorpjes gelegen te midden van prachtige natuur, ideaal voor even-weg-van-de-hectische-wereld wandelingen.

Vanuit Zammelen vertrekken er 3 wandelingen, 7 km, 6 km en 4 km.  Je kan deze elk afzonderlijk doen, of combineren.  Wij besloten te starten met de wandeling van 7 km en af te wachten of er naar het einde toe nog fut over zou zijn om er één van de andere wandelingen bij te combineren.

Van zodra de wandeling start zit je in de natuur en die verlaat je eigenlijk zo goed als nooit gedurende de ganse wandeling.  Onderweg zijn er een aantal picknick plaatsen voorzien, waar we met veel plezier gebruik van gemaakt hebben.  Een broodje opeten, met op de achtergrond een aantal slapende koeien en voor je een prachtig zicht op natuur, meer moet dat toch niet zijn ? Zelfs het wildplassen na de maaltijd was leuk ;-).

Onderweg kwamen we veel fruitbomen tegen, en natuurlijk werden er wat appels en peren vers van de boom gegeten (wees gerust, we hebben geen enkele fruitboer berooft van zijn fruit, het waren bomen in de vrije natuur én dus ook onbespoten).  In het voorjaar, wanneer de fruitbomen in bloei staan, moet dit dus ook een schitterende wandeling zijn.

Daar het naar het einde van de wandeling toe stevig begon te regenen hebben we het helaas bij 7 km moeten houden (over het feit dat we eigenlijk ook wel vermoeide benen hadden, zwijgen we even ;-)).

Deze wandeling is in ieder geval een aanrader en het zal niet de laatste keer geweest zijn dat we deze hebben gedaan.

Om jullie ook zin te doen krijgen in deze wandeling, hierbij enkele sfeerbeelden :
Wil je meer foto's zien, klik dan hier door.

Deze wandeling komt uit de wandelbox "Landschapswandelingen, Greenspots Haspengouw", te verkrijgen bij verschillende toeristische diensten en Standaard Boekhandel in Hasselt.  Deze box bevat 10 wandelkaarten, allemaal met een duidelijk plan, de vertrekpunten en uitleg over elke wandeling.  Een absolute aanrader !  Geen opmerkingen:

Een reactie posten