maandag 6 oktober 2014

prinsessenboontjes en tuinbonen met hazelnoten en sinaasappel

Soms is het zoooo simpel om iets lekkers te maken ... vooral als je hulp krijgt van Ottolenghi ;-).  Ja, ik weet het, ik ben verslaafd aan die mens maar hij heeft dan ook zulke heerlijke recepten.

Meestal is er een stevige ingrediëntenlijst bij zijn recepten, met de nodige speciale dingen, maar dat is hier niet het geval, wat het nog extra leuk maakt.

Er is dus geen enkele reden om dit zelf niet eens te proberen !


Verwarm de oven tot 180 °.  Leg 70 à 80 gr hazelnoten op bakpapier op de bakplaat en rooster ze 10 minuten in de oven.  Laat ze afkoelen tot je ze kunt vastpakken en wrijf de vliesjes eraf.
Ondertussen blancheer je 400 gr prinsessenboontjes en 300 gr tuinbonen (diepvries) gedurende een 5 minuten in kokend water waar je 3/4 van de geraspte schil van 1 sinaasappel aan toevoegt.  Giet ze dan af en spoel met koud water om de groene kleur te behouden.  Haal er de stukjes sinaasappelschil van tussen.
Van de resterende sinaasappelschil snij je dunne reepjes.
Meng in een schaal 2 eetlepels notenolie met 3 eetlepels olijfolie, grof zeezout, zwarte peper, 1 fijn gesneden teentje knoflook, een goed handvol fijn gesneden bieslook en voeg hier de prinsessenboontjes, tuinbonen en hazelnoten aan toe.  Meng alles nog even goed door elkaar en serveer op kamertemperatuur.

Zeer lekker met een stukje kip bv.  En een restje smaakt de dag erna nog lekkerder !

Wat heb je dus nodig :

  • 70 à 80 gr hazelnoten
  • 400 gr prinsessenboontjes
  • 300 gr tuinbonen
  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels notenolie
  • 3 eetlepels olijfolie
  • grof zeezout
  • zwarte peper
  • 1 teentje knoflook
  • handvol bieslook
SMAKELIJK :-) !

Enne, als je 't zelf maakt graag even een seintje of je 't lekker vond

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen