dinsdag 27 januari 2015

balletjes in 't groen

Ik was dit weekend nog wat recepten aan 't uitknippen uit oude Libelle Lekker magazines en botste op dit super lekkere, zeer eenvoudige gerecht.  Het sprak mij direct aan, gehaktballetjes én spinazie, beide hoog op de lijst met favoriete eten.  Het is ook een ideaal recept na een werkdag.  Als je dan net als ik de gehaktballetjes al zo koopt (ja, ik weet het, lui, lui, lui) en ze niet meer zelf moet draaien, dan kan je binnen het half uur aan tafel.  Waar je huisgenoten, geloof me, al watertandend zullen zitten wachten door de sublieme geur die dit gerecht verspreidt !


Bak om te beginnen een 450 gr gehaktballetjes bruin in een mengeling van roomboter met olijfolie met look en chili.  Doe dit in een grote pot, er moet straks voldoende ruimte zijn voor de spinazie.
Zodra de balletjes mooi gekleurd zijn, voeg je een 450 gr verse spinazie toe.  Schep alles voorzichtig om en zet een deksel op de pot.  Laat de spinazie slinken (dit duurt ongeveer 10 à 15 minuten).
Ondertussen hak je een dik handvol platte peterselie, een dik handvol verse kervel, een 5-tal blaadjes verse basilicum en een 10-tal blaadjes zuring fijn.  Voeg deze kruiden bij de balletjes / spinazie en roer even om.  Doe er dan ook nog 250 ml room bij.  Kruid met wat peper.
Laat de room even inkoken en doe er dan een 2-tal eetlepels parmezaan bij.
Roer alles nog een laatste keer goed om.

Geef hierbij Turks brood, dit kan je dan in de super lekkere saus doppen.  En zo gaat er zeker niets verloren ;-) !

Wat heb je dus nodig :

  • 450 gr gehaktballetjes
  • roomboter
  • olijfolie met look en chili
  • 450 gr verse spinazie
  • dik handvol platte peterselie
  • dik handvol kervel
  • 5-tal blaadjes basilicum
  • 10-tal blaadjes zuring
  • 250 ml room
  • peper
  • 2-tal eetlepels parmezaan
SMAKELIJK :-) !

Enne, als je 't zelf maakt graag even een seintje of je 't lekker vond

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen