woensdag 28 januari 2015

havermoutpannenkoeken

Pannenkoeken, ik ben er verzot op ! Bij het ontbijt kan je natuurlijk (niet altijd) de klassieke pannenkoeken eten.  Je zou die weegschaal nogal zien gaan, volledig de verkeerde kant op ! Gelukkig bestaan er alternatieven onder de vorm van havermoutpannenkoeken.  Persoonlijk vind ik deze zeer lekker en ik maak ze dan ook geregeld voor het ontbijt.  Je kan voldoende variatie brengen in het fruit dat je erbij doet : appel, rode vruchten, banaan, ... zodat het eigenlijk nooit tegen steekt.  Het enige nadeel is dat je een 15 à 30 minuten moet wachten vooraleer je kan beginnen eten.Je mengt hiervoor 1 ei met een eetlepel magere witte yoghurt zonder suiker, 4 eetlepels (bol staand) havermoutvlokken, 100 ml melk en 1 eetlepel ahornsiroop.
Dit mengsel laat je een 15 à 30 minuten rusten.  Je moet echt een dikker mengsel krijgen, desnoods doe je er nog wat havermoutvlokken bij.
Verwarm in een anti aanbak pan een beetje boter en bak hierin 1 grote of 2 kleinere pannenkoeken.  Zet het vuur zeker niet te hoog, laat de pannenkoeken rustig bakken.

Ik heb hier appel en kaneel gebruikt.  Terwijl de pannenkoeken dan bakken snij je 1 ongeschilde appel in stukjes die je bestrooit met kaneel naar smaak.
Smeer de rest van de magere witte yoghurt (ik gebruik zo'n potje van 125 gr) op de pannenkoek(en) en leg hierover de appelstukjes.

Deze hoeveelheid is geschikt voor 1 persoon.

Wat heb je dus nodig :
 • 1 potje - 125 gr magere witte yoghurt zonder suiker
 • 1 ei
 • 4 eetlepels havermoutvlokken
 • 100 ml melk
 • boter
 • 1 eetlepel ahornsiroop
SMAKELIJK :-) !

Enne, als je 't zelf maakt graag even een seintje of je 't lekker vond

3 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Ze zijn ook heerlijk, ik zou ze elke dag kunnen eten !

   Verwijderen
 2. Klinkt lekker! Komt hier zeker op het (ochtend)menu!

  BeantwoordenVerwijderen