zaterdag 16 mei 2015

10 food confessions

Vele bloggers zijn blijkbaar aan het biechten geslagen de laatste tijd ! Ik zie redelijk vaak artikels voorbijkomen met "10 food confessions".  Dat klinkt misschien wel sjiek maar eigenlijk gaat het er gewoon om dat je je, soms wat rare, eetgewoontes deelt met de wereld.  Of die wereld daar nu op zit te wachten weet ik niet, maar het is wel leuk om lezen.  Smoothies drinken met een bijpassende kleur rietje, graag een velletje op de melk hebben (ooooh WAL-GE-LIJK), M&M's op kleur opeten, groenten leren eten door er eerst suiker aan toe te voegen en die suiker dan geleidelijk aan af te bouwen tot enkel de groenten overblijven, ... Hoe meer je van die dingen leest, hoe minder erg je jezelf vindt ;-) !

Ik had dus zoiets van, 't is voor mij ook tijd om eens te biechten, om eens stil te staan bij wat voor (rare) eetgewoontes ik heb.  Dus, hier komen ze !

1. Ik eet best veel groenten (dus het is geen kwestie van niet lusten) maar mijn soep moet gemixt zijn.  Geen stukken groenten in mijn soep, dank u wel ! Als ik toch ergens soep krijg met stukken groenten, laat ik die meestal liggen.

2. Ik ben verslaafd aan melk, al sinds ik kind was.  Liters en liters dronk ik vroeger elke week van het witte spul.  Nu spreken we niet meer van zoveel maar toch nog wel van een liter of 2 à 3 per week.  En of dat nu gezond is of niet, dat interesseert me gewoonweg niet.  In de winter een tas warme melk met honing, mmm, of in de zomer een glas frisse melk, nog meer mmm :-).

3. Ik snap de heisa rond ganzenlever niet.  De manier waarop dat wordt gemaakt is weerzinwekkend, als dierenvriend kan ik daar met mijn verstand niet bij dat je een dier bewust zoiets aandoet (en wie is er in godsnaam ooit op dat idee gekomen !?).  Bovendien vind ik de smaak echt walgelijk, dat is toch helemaal, absoluut niet lekker ? Dus waarom zou dat een delicatesse zijn ????

4. Vroeger nam ik elke zondag een tas koffie, die ik enkel gebruikte om mijn reep pure chocolade in te doppen.  Eens die op was, werd het restje koffie weggegoten.

5.  Ik ben sinds een jaar ongeveer afgekickt van mijn chips verslaving.  Deze was écht erg, een ganse zak chips ging vlotjes binnen in recordtijd.  Het was zelfs zo erg dat ik soms bij thuiskomst na het werk direct de snoepkast indook op zoek naar chips en me dan even volvrat voor het koken.  Het resultaat laat zich raden natuurlijk, geen honger meer op het moment dat ik écht moest eten.

6. Ik eet heel graag frietjes (zoals elke goede Belg zeker), mét mayonaise.  Maar ... die mayonaise MOET apart in een potje ! Doe die niet op mijn frieten want dat moet ik niet hebben.  Mijn frieten moeten droog blijven, die hoeven echt niet te zwemmen in saus.  Ik zal zelf wel beslissen hoeveel mayonaise er op elk frietje komt ;-).

7.  Ik lust geen tomaten maar wel tomatensoep, tomatensaus, ...  Zolang ze maar verwerkt zijn is het ok, maar geef ze mij niet zo puur op een bord

8. Ik krijg het op mijn heupen van al dat overdreven gezonde gedoe tegenwoordig.  Suiker is bijna de antichrist, gluten moeten worden verbannen uit ons leven zelfs als je niet glutenintolerant bent, met pasta moet je ook al opletten (een wonder dat er nog zoveel Italianen rondlopen !), ...  Gewoon genieten mag soms precies bijna niet meer.  Ik wil best gezonde dingen eten maar het moet ook lekker zijn.  En laat ons eerlijk zijn, dat is lang niet bij alle gezonde dingen het geval ook al willen de overdreven gezondheidsfreaks dat niet altijd toegeven (chocomousse met avocado !?).

9. Ik at als kind, zelfs als late tiener, vroege twintiger de korstjes van mijn boterhammen nooit op ! Ik knabbelde tot aan de korstjes en dan werden ze opzij gesmeten als afval.  Mijn moeder zei altijd "zou je die niet opeten want van korstjes krijg je borstjes" maar ik geloofde haar niet.  Heb ik daar al spijt van gehad want dat blijkt dus waar te zijn ;-) !

10. Als ik begin te koken, start telkens wereldoorlog III ! De keuken wordt een waar slagveld, waar op den duur geen cm meer vrij is om te werken.  Ik krijg het er soms zelf van op mijn heupen maar het is sterker dan mezelf, die drang om alles overhoop te zetten.

Voilà, mijn rariteiten (en dat is dan nog maar enkel op het gebied van eten ;-)).  Hebben jullie ook zo gewoontes ?

3 opmerkingen:

  1. Je blogbericht houdt mij de hele dag al bezig en op een leuke manier hoor!
    Ik kan er wel tien verzinnen, maar of ik ze wil delen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha dat van die koffie is wel echt héél raar! :p Tegenwoordig heb je ook gewoon chocolade met zo'n koffiesmaakje in, misschien meer iets voor jou? :D && hoewel ik het helemaal eens ben met je irritatie van té gezond eten (ik zie het liever als een mooie balans tussen alles in plaats van het verbannen van een voedselgroep) is chocomousse met avocado écht serieus waar lekker! :p

    BeantwoordenVerwijderen