dinsdag 19 mei 2015

Proeven en proeven en proeven en ... genieten !

Bloggen heeft zo zijn voordelen.  Vooral door dat bloggen bevriend geraken met een meer succesvolle blogger heeft zo zijn voordelen.

Een tweetal weken geleden kreeg ik van Annelies van Een lepeltje lekkers de vraag of ik zin had om met haar mee te gaan naar een event in Overijse, een event waar we allerlei visgerechten mochten gaan proeven, klaargemaakt met oa Vlaamse streekproducten, én door Dagny Ros.  Annelies was uitgenodigd door VLAM en ik mocht haar plus 1 zijn ;-).  Tja, dat ik daar niet echt lang over moest nadenken als visliefhebber is wel vanzelfsprekend zeker ?

Afgelopen donderdag reden Annelies en ik dus naar Overijse, benieuwd naar wat voor lekkers er op ons stond te wachten.

Bij aankomst was er al direct een verrassing ... het gebouw waar we moesten zijn ! Tombeek Plage is een oude, ietwat vervallen maar zeer charmante locatie, aan een grote tuin / park gelegen.  Het wordt verhuurd voor feestjes, evenementen en dergelijke meer.

Het bleek een locatie naar mijn hart, ik hou van dit soort oude gebouwen, die zo'n vervallen charme uitstralen.  Dat zijn echt locaties waar ik uren zou kunnen fotograferen, waar ik elk oud, prachtig detail op foto zou willen vastleggen.  Daar we iets te vroeg arriveerden, deed ik eerst nog eens een kort rondje "urbex" ;-).

Ondertussen maakten we kennis met Dagny Ros (wat een ongelooflijk lieve, sympathieke, toffe madam !) en konden we haar even aan het werk zien.  Het zag er veelbelovend uit en het water kwam me al stilletjes aan in de mond.


Er was ook gelegenheid om een beetje te stelen met de ogen, want Thomas van de blog Filet pur was bezig de gerechten allemaal apart te fotograferen.  Hij maakt schitterende, sobere foto's, waar ik nog veel van kan leren.  Ik probeerde met een aantal foto's om een klein beetje in zijn voetsporen te treden.

Maar ik was daar natuurlijk niet enkel om te fotograferen, maar vooral om te proeven, om te eten.  En eten was er ! Man, man, man, wat een buffet.  Eerst kregen we een aantal koude gerechten, allemaal om duimen en vingers écht bij af te likken.  Daarna volgden warme gerechten, ook allemaal om te lekkerder.  Ik kon zelfs niet echt antwoord geven op de vraag wat ik nu het lekkerste vond.  Ik bedoel maar, bij zoveel lekkere dingen is dat toch gewoon een té moeilijke vraag voor een mens ?
En omdat iemand blijkbaar dacht dat we na al dat lekkers nog niet voldaan zouden zijn, waren er nog lekkere aardbeien gemarineerd in elixir als dessert !


Ik vond de combinatie tussen de pure IJslandse keuken van Dagny Ros en allerlei Vlaamse streekproducten top ! Zo bleek karnemelk eigenlijk een veelzijdig product te zijn, dat aan verschillende gerechten een lekkere smaak kan geven.  Het staat in ieder geval op mijn boodschappenlijstje voor deze week !

Het was écht super gezellig.  Dagny Ros kwam samen met ons eten en babbelen, vertelde meer over de gerechten, over de IJslandse keuken, ... Het is een plezier om deze dame bezig te horen, de passie waarmee ze spreekt over koken doet zin krijgen om zelf aan de slag te gaan.  Ik heb haar boek nog niet, maar dat is slechts een kwestie van tijd denk ik.

Een leuke-lekker-genieten-namiddag werd afgesloten met een groepsfoto.  En zie ons allemaal eens verzadigd stralen ;-) !4 opmerkingen:

 1. het zag er heel lekker uit!
  leuk om te lezen
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er uit als een heerlijke dag, je foto's geven echt mooi de dag weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is nog eens een geweldige dag uit!
  Fantastische locatie ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk zeg! Ziet er allemaal heerlijk uit ook!

  BeantwoordenVerwijderen