donderdag 21 mei 2015

pittige kip met ahornsiroop, gegrilde pastinaak en sugar snaps


Ja, inderdaad, dit is een haastig genomen foto.  Ik was een beetje opgefokt gisteren na een negatief, onzinnig antwoord van een bedrijf op een sollicitatie en op zo'n momenten moet het allemaal vooruit gaan.  Dan ben ik niet in de stemming voor sfeervolle beelden, dan is het boenk patat een bord op tafel, één foto nemen (1 en niet meer hé !) en eten.  Ik ben al lang blij dat hij niet onscherp is !

Maar ... dit wil echter niet zeggen dat dit geen lekker gerecht was.  Integendeel zelfs, het is super in al zijn eenvoud.  Vol smaak en lekker pittig (gewoon even ter illustratie van dat pittig, Stefan krijgt telkens de hik bij echt pittige recepten en bij dit zat hij voortdurend te hikken ;-)).  Bovendien is het zeer snel klaar, het kost zeer weinig werk.  Het is een echt "fast, fresh & simple" Donna Hay gerecht.

Oh ja, en wat betreft dat negatief antwoord, ik heb daarop gereageerd dat ik het onterecht vond ... en ik mag volgende week op gesprek :-) ! Normaal gezien ben ik niet zo'n assertief persoon maar een pittig gerecht kan precies wel wat teweeg brengen ;-).

BEREIDING (2 pers) :

Snij 2 pastinaken in de lengte in 4.  Leg alle stukken naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat, leg tussen de stukken pastinaak telkens een laurierblad en een half sjalotje.  Besprenkel met olijfolie en kruid met een beetje fleur de sel.  Zet dit zo'n 25 minuten in de voorverwarmde oven van 180 °.  De pastinaak wordt dan ietsje knapperig langs buiten, maar zacht vanbinnen.
Ondertussen begin je met de kip.  Snij 1 dubbele kipfilet in 2 stukken.  Verwarm in een anti aanbak pan 60 ml ahornsiroop met 60 ml water, 2 in zeer kleine stukjes gesneden kleine gedroogde chilipepertjes (verwijder zeker de zaadjes !), een beetje grof zeezout en een beetje peper.  Meng dit alles goed door elkaar, zet het vuur niet te hoog en van zodra het pruttelt voeg je de 2 stukken kipfilet toe.  Laat aan elke kant gedurende 5 à 10 minuten bakken (afhankelijk van de dikte van de kipfilet natuurlijk).  Het bakvocht zal dikker worden.  Draai de stukken kipfilet zeker eens goed rond in de pan zodat het bakvocht goed wordt opgenomen.
Terwijl de kip bakt stoom je 300 gr sugar snaps (diepvries) gaar in een beetje water gedurende een 3 minuten (check zeker de verpakking).

Wat heb je dus nodig :

  • 2 pastinaken
  • 6-tal laurierblaadjes
  • 3 à 4 sjalotjes
  • olijfolie
  • fleur de sel
  • 1 dubbele kipfilet
  • 60 ml ahornsiroop
  • 60 ml water
  • 2 kleine gedroogde pepertjes
  • grof zeezout
  • peper
  • 300 gr sugar snaps

SMAKELIJK :-) !


3 opmerkingen:

  1. Ziet er lekker uit, ik ben gek op kip!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze ga ik proberen, weinig ingrediënten, maar smaakvol.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Go girl! Go! En wat je recept betreft, dit ga ik zeker eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen