zondag 26 april 2015

komkommer - appelsoep



Ik kreeg gisteren een cadeautje bij een plaatselijke winkel, 2 komkommers.  Nu ben ik niet de grote komkommer liefhebber, dus het risico bestond dat deze 2 in de ijskast gingen verdwijnen om er pas binnen een dikke week of zo terug uit te komen, in een niet al te frisse toestand (is dit nu wat ze noemen zelfkennis ;-) ?).

Vanmorgen besloot ik dus er soep mee te maken.  Na even Ingredienten.nl (leuke website om ideetjes op te doen wat bij wat hoort) geraadpleegd te hebben, kwam ik tot onderstaand recept.

Ik moet zeggen, in alle bescheidenheid, dat dit echt wel een lekker soepje is ! Het heeft een zachte smaak door de komkommer natuurlijk maar door het toevoegen van komijn en gember smaakt het toch net genoeg af.

BEREIDING :

Laat eerst 1 in stukken gesneden witte ajuin en 3 teentjes knoflook even bakken in wat boter.
Voeg er dan een 3 cm verse gember aan toe, die je in iets kleinere stukjes hebt gesneden.  Laat deze ook even meebakken.
Voeg dan 2 in schijfjes gesneden komkommers en 1 in stukjes gesneden groene appel toe.  Kruid met  2/3 eetlepel komijn en een beetje peper.
Doe hier 1/2 liter melk en 1/2 liter water bij, samen met 2 groentenbouillonblokjes.
Breng aan de kook, zet het vuur dan zachter en laat gedurende een kwartiertje sudderen.
Mix tenslotte de soep.

Wat heb je dus nodig :

  • 1 witte ajuin
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 cm verse gember
  • 2 komkommers
  • 1 groene appel
  • 2/3 eetlepel komijn
  • peper
  • 1/2 liter melk
  • 1/2 liter water
  • 2 groentenbouillonblokjes

SMAKELIJK :-) !

3 opmerkingen:

  1. Dat vind ik zo leuk; iets 'moeten' maken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Eigenlijk wel hé ? Ik ben dan meestal veel creatiever dan anders.

      Verwijderen
  2. Vooraleer je tot 3 kan tellen, is deze soep klaar. Hoe eenvoudig ook lekker kan smaken. Een 'happy' fan.

    BeantwoordenVerwijderen