zaterdag 23 mei 2015

pastinaak - peterseliesoep


Ik had nog wat platte peterselie over en in plaats van die te laten verkommeren in de ijskast heb ik hem gebruikt voor dit heerlijke soepje.

Ik kocht nog wat pastinaak als extra smaakmaker.  Het ietwat zoetere van de pastinaak combineert goed met het meer pittige nasmaakje van de platte peterselie vind ik.

De soep krijgt ook zo'n mooi groen kleurtje na het mixen.  Ik ben eigenlijk helemaal weg van mijn eigen creatie ;-).

BEREIDING (voor 1 ltr) :

Snij 1 grote witte ajuin grof en laat deze bakken in een scheutje olijfolie.  Voeg na ongeveer 2 minuten 3 teentjes knoflook toe en laat deze even kort meebakken.
Snij 2 pastinaken in stukken (deze hoeven niet fijn te zijn, de soep wordt toch gemixt) en doe ze bij de ajuin / knoflook.  Bak nog even mee gedurende ongeveer een minuut.
Voeg tenslotte 2 x een goed handvol platte peterselie toe, 0,5 liter water en 0,5 liter melk.
Doe er 2 groentenbouillonblokjes bij en kruid met peper.
Breng aan de kook en laat dan op een zachter vuur gedurende 15 minuten sudderen.
Mix hierna de soep en kruid eventueel nog wat bij met peper.

Wat heb je dus nodig :

  • 1 grote witte ajuin
  • olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 pastinaken
  • 2 x goed handvol platte peterselie
  • 0,5 liter water
  • 0,5 liter melk
  • 2 groentenbouillonblokjes
  • peper

SMAKELIJK :-) !

2 opmerkingen:

  1. Ik zie al de nieuwe stijl van fotograferen ! Heerlijk wanneer iemand je inspireert!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. leuke foto, lijkt mij echt een soepje voor de zomer. ziet er goed uit.

    BeantwoordenVerwijderen